Durf jij al een beetje te dromen over ‘normale’ tijden? De gevolgen van de coronacrisis blijven nog lange tijd zichtbaar, maar om de positiviteit er een beetje in te houden ben ik plannen gaan maken voor komende zomer. Wél in Nederland, zodat de kans dat ik mijn plannen ook daadwerkelijk uit ga kunnen voeren zo groot mogelijk is. Hier zijn drie dingen die ik komende zomer sowieso ga ondernemen.

De eilanden

Nederland heeft vele mooie plekjes, maar de Waddeneilanden staan toch wel hoog op mijn lijstje. Ik ben nog nooit op één van onze Waddeneilanden geweest, dus ik vind het hoog tijd om daar eens verandering in te brengen. Welke het precies gaat worden ben ik nog niet helemaal over uit. Texel is het grootste eiland en trekt daarmee ook veel toeristen, ook Terschelling is natuurlijk populair. Misschien kies ik dan juist wel voor het iets rustigere Vlieland of Ameland. Ik denk dat ik tegen de zomer eens ga bedenken welke optie mij het meeste trekt.

De grote stad

Zelf woon ik in een dorpje, wat ik trouwens heerlijk vind! Ik heb er heel bewust voor gekozen om tijdens mijn studietijd niet in de stad te gaan wonen. De rust en de natuur in een dorp spreken mij veel meer aan. Maar dat betekent niet at ik het niet leuk vind om eens in de zoveel tijd eens een stad te bezoeken. Een citytrip is een bijzondere ervaring. Het is gezellig met vrienden of vriendinnen maar het is ook erg leuk met je partner. Maar hoe vind je een passend hotel? Mijn keuze is gevallen op Utrecht en ik ben online gaan zoeken op ‘hotel utrecht centrum’. Er zijn tegenwoordig gelukkig genoeg sites die je kunnen helpen met het vinden van het juiste hotel. Mocht het je nou echt niet lukken om te vinden wat je zoekt kun je vaak ook even bellen, dan kom je er vast en zeker uit!

Kamperen in de natuur

Nederland heeft vele verschillende soorten natuur. Van het strand over de gehele west kust tot aan vele bosrijke gebieden door het hele land heen. En aangezien we het hebben over de zomer kun je in ons landje ook best aardig kamperen! Je kunt kiezen uit vele verschillende campings die voorzien zijn van allerlei gradaties luxe of je kiest ervoor om echt de natuur te ervaren. Mijn keuze gaat uit naar écht de natuur in. Op de Veluwe kun je bijvoorbeeld prima kamperen op verschillende plekken. Nu hopen dat het weer komende zomer een beetje mee gaat werken…