Als je een dashcam vrachtwagen hebt, weet je hoeveel je erop kunt vertrouwen. De beelden van dit soort camera's zijn verbluffend en kunnen je zelfs kosten besparen. Je moet er echter voor zorgen dat je de dashcam op de juiste manier gebruikt en een goede dashcam voor jouw vrachtwagen of fleet koopt. Hieronder worden enkele voordelen van het hebben van een dashcam vrachtwagen verder uitgelicht.

De belangrijkste voordelen van een dashcam vrachtwagen

Een van de belangrijkste voordelen is dat je een duidelijk zicht op de weg krijgt en eventuele ongevallen direct op camera hebt vastgelegd. De meeste mensen hebben meer vertrouwen in camerabeelden dan het verhaal van getuigen. Hierdoor is de schuldvraag bij een ongeval een stuk makkelijker te beoordelen. Je kunt er op vertrouwen dat je niets zult missen en dat de schuld altijd snel duidelijk is als je zelf voorzichtig rijdt. Dit maakt het prettig om lange afstanden te rijden maar ook om te parkeren. De video's die op je dashcam vrachtwagen zijn opgenomen, kunnen als bewijs dienen in geval van vandalisme of diefstal.

Dashcams zijn al veel langer in omloop

In feite is het tegenwoordig heel normaal om dashcams in auto's te vinden, denk aan politieauto's die tijdens een achtervolging alles filmen. Dashcams hebben de wetshandhaving gerevolutioneerd en hebben opzettelijke ongelukken voor een schadevergoeding aanzienlijk helpen verminderen. Dit komt doordat deze camera's goed beeldmateriaal opleveren en een zeer goede resolutie hebben. Ze hebben ook een breed gezichtsveld en kunnen hiermee slecht weggedrag van medeweggebruikers direct vastleggen.

Een dashcam is voor iedereen handig

Je denkt misschien dat je waarschijnlijk niet betrokken raakt bij ongevallen omdat je veilig rijdt en in een veilige buurt werkt. Toch kan het overal gebeuren dat iemand in een aanrijding terecht komt. Zeker voor fleet-eigenaren die meerdere voertuigen hebben, is het mee kunnen kijken erg handig. Wanneer je op de dashcam ziet wat er met jouw voertuig gebeurt, hoef je de chauffeur niet op zijn of haar blauwe ogen te vertrouwen. Niet alleen in een ongeval zijn de beelden cruciaal. Ook bij het ontdekken van schade aan het voertuig of overmatige slijtage van onderdelen kunnen de beelden van de dashcam bekeken worden. Hoe rijdt een chauffeur? Is er tijdens de rit iets gebeurt? Allemaal vragen waar je snel een antwoord op hebt. Ga mee met de moderne tijd en schaf een dashcam voor jouw vrachtwagen of wagenpark aan. Verdiep je in de verschillende modellen en bekijk welke de beste opties heeft om jouw truck en chauffeur veilig te laten werken.