Het is natuurlijk heerlijk als je een tuin hebt om daar in de zomer de warme dagen te spenderen. Wel moet je er zelf een feestje van maken en dit creëer je natuurlijk met de juiste tuinmeubelen en tuinaccessoires. Maar waar kies je voor en hoe zorg je ervoor dat je alle seizoenen optimaal kunt genieten in je tuin? Wij geven je graag wat tips.

Tuinmeubelen

Het is natuurlijk wel zo leuk om diverse tuinmeubelen in je tuin neer te zetten. Als je ervoor wil zorgen dat je tuin er goed uit ziet maar ook relaxt is, is het eigenlijk vanzelfsprekend dat je een lounge dining set aanschaft. Dit is nogal een chic woord, maar een lounge dining set is in principe hetzelfde als een tuinset/ lounge set. Dit is de perfecte oplossing om heerlijk een hele dag te liggen of te zitten in de tuin. Als je zorgt voor de juiste kussens en een lekker dekentje ben je er helemaal klaar voor. Ook een eettafel en eetstoelen zijn wel fijn om voor buiten te hebben. Zo hoef je nooit het binnen meubilair naar buiten te tillen als je gaat barbecueën of lekker met visite of bezoek buiten wilt zitten. Iedereen heeft natuurlijk een eigen smaak met meubilair en dat zal ook vast en zeker zo zijn met tuinmeubelen. Ook de ligstoelen voor op het grasveldje om lekker te kunnen zonnen vallen binnen deze categorie. 

Accessoires

Misschien wel het belangrijkste onderdeel om sfeer in je tuin te krijgen: accessoires. Je kunt het wel vergelijken met sieraden. Als een vrouw haar sieraden in de ochtend vergeet om te doen, voelt dat kaal. Dat is in principe hetzelfde geval met accessoires in je tuin. Iedereen heeft een eigen smaak in tuinmeubelen dus ook in accessoires. Bij de een zie je de tuin helemaal vol staan en hangen, terwijl de ander liever kritisch kijkt en houdt van een bepaalde eenheid. Kleur, print, groot, klein, je kan het je zo gek nog niet bedenken. Zo kan je bijvoorbeeld houden van schilderijen en heb je het liefst je hele houten hek ermee vol hangen. Of ben je een echte oude romanticus en hou je van grote dienbladen met kaarsen erop? 

Inspiratie

Wat we als tip graag met je mee willen geven is, doe inspiratie op. Als je niet weet waar je moet beginnen of het de eerste keer is dat je een tuin gaat opknappen, is het hebben van een voorbeeld vaak een goede oplossing. Je kunt uiteraard op verschillende manieren inspiratie op doen. Denk aan Pinterest of de tuin van je buren. Zoek kleuren en bepaalde vormen bij elkaar en je kunt op zoek naar de juiste meubels en accessoires voor in jouw tuin.