Steeds meer mensen gebruiken tegenwoordig THC olie. Dat is ook niet zo gek, want veel mensen ervaren belangrijke gezondheidsvoordelen bij het gebruiken van de olie. Ben jij benieuwd wat THC olie is, hoe het werkt en welke voordelen het voor jou kan hebben? Lees dan snel verder.

 

THC olie, zo werkt het

THC staat voor tetrahydrocannabinol. Deze stof werd in het jaar 1964 voor het eerst geïsoleerd door Raphael Mechoulam. THC is afkomstig van de cannabisplant en is een van de maar liefst 113 actieve stoffen die voortkomen uit deze bijzondere plant. De stof wordt op diverse manieren uit de klieren van de cannabisplant onttrokken. Dit kan gedaan worden door middel van gas, alcohol of koolstofdioxide. Hierna komt er een vloeistof vrij die geel tot donkergroen van kleur kan zijn. De vloeistof kan stroperig zijn, maar ook meer lijken op een dikke pasta. 

 

De vloeistof wordt meestal aangelengd met een plantaardige olie, zoals olijfolie of hennepzaadolie. Hierdoor wordt de olie dunner en is hij gemakkelijker te doseren. De stof is ook verantwoordelijk voor de alom bekende eetbuien die bij het roken van wiet kunnen voorkomen. Bij het gebruiken van THC olie word je overigens niet high of stoned, zoals bij het roken van wiet. In Nederland is het vrij lastig om THC olie aan te schaffen, omdat het niet voor recreatief gebruik is toegestaan. Toch heeft wietolie verschillende belangrijke therapeutische voordelen bij gebruik.

 

THC olie werking 

THC olie is een volledig plantaardige olie met verschillende werkzame therapeutische effecten. Dit komt doordat de olie het lichaamseigen endocannabinoïde systeem ondersteunt. Dit systeem in het menselijk lichaam is betrokken bij een groot aantal belangrijke lichamelijke processen. Doordat THC olie een positieve uitwerking heeft op dit systeem kan het verlichting bieden bij een groot aantal klachten, zoals hersenaandoeningen, diabetes, chronische pijn, glaucoom, autisme, astma, ALS, depressie, angststoornissen, zenuwaandoeningen, ontstekingsziekten, spierdystrofie, een hoge bloeddruk, slapeloosheid, ADHD, RLS (Restless Legs Syndrome), spasticiteit, MS en nog veel meer. 

 

Wietolie is slaapopwekkend en wordt bij zeer hoge THC-waardes een psychoactieve stof. Het is dus belangrijk om de olie met de juiste concentratie te gebruiken en om deze niet te hoog te doseren. Autorijden na het gebruik van THC olie is dan ook niet toegestaan. Het is niet aan te raden om kinderen of huisdieren wietolie toe te dienen, gezien THC een psychoactieve stof is. Kinderen en huisdieren kunnen wel baat hebben van de therapeutische werking van bijvoorbeeld CBD olie, waar geen psychoactieve stoffen in zitten.