Tegenwoordig vind je in elke kast van een tiener meerdere paren sneakers. Voor jongens maar zeker ook voor meiden zijn sneakers de ideale schoen. Ze zijn hip maar lopen ook erg comfortabel. En om lange stukken mee te wandelen is comfort ook erg belangrijk natuurlijk. Waar vroeger sneakers eigenlijk ook door kinderen of jongeren werden gedragen zie je sneakers ook steeds meer terug komen bij ouderen. Want waarom zouden ouderen geen mooie sneakers mogen dragen? Ook voor hun loopt het erg comfortabel. Ook is het mogelijk om nog extra steunzolen in de sneakers te laten plaatsen zodat ze voor iedereen op maat goed lopen. Er bestaan sneakers voor €30 à €40 maar designer merken verkopen ook sneakers en die zal je kunnen krijgen voor €300 à €400.

Goedkope sneakers

Voor de mensen die het niet al te breed hebben qua geld bestaan er ook hele leuke sneakers in het wat lagere prijsklassement. Winkels zoals Scapino, Otto en van Haren hebben trendy dames en heren sneakers voor een vaste lage prijs. Zij verkopen merken zoals Graceland, Reebok en Scapino eigen merk. Ook voor kinderen hebben ze een ruim assortiment aan sneakers, laarsjes en sandaaltjes. Kortom, voor ieder wat wils en je hoeft er niet de hoofdprijs voor te betalen.

Middenklasse sneakers

Als je wel wat meer geld uit wilt geven aan sneakers maar hele duren merken je niet boeien dan zijn middenklasse sneaker meer wat voor jou! Tussen de €90 en €150 hebben je kwalitatief goede sneakers. Denk hierbij aan merken zoals Puma, Adidas en Nike. Nike valt ook nog wel eens boven de €150 maar dat is dan meestal de allernieuwste collectie. Winkels waar je voor zulke sneakers kunt kijken zijn Snipes, Footlocker en JD sports. Vaak hebben deze winkels ook een sale afdeling waar de sneakers van de vorige collectie in de sale staan. En eerlijk, niemand die ziet dat jij sneakers van een halfjaar geleden aan hebt…

Design sneakers

Als je echt van design merken houdt en het er geld er voor over hebt dan kan je gaan kijken naar het duurdere klassement sneakers. Merken zoals Mason Garments heren, Mason Garments dames, Gucci, Chanel en Balenciaga verkopen prachtige sneakers. De prijzen van deze designer sneakers ligt tussen de €300 en €600. Winkels waar deze schoenen verkrijgbaar zijn zijn De Bijenkorf, Van Arendonk en Shoebaloo. Deze sneakers zijn vaak gemaakt van echt leer of suéde waardoor ze erg lang mee zullen gaan. Dat mag ook wel voor zo’n prijsje natuurlijk.