Ze worden momenteel steeds populairder, elektrische fietsen. Wij Nederlanders zijn natuurlijk een fietsend land en dat maakt het aan de ene kant logisch dat elektrische fietsen zo populair worden maar aan de andere kant is het ook een verassing. We zijn als actieve fietsers natuurlijk zeer gewend om hard te trappen en de vraag is dan natuurlijk ook waarom velen van ons overstappen op elektrisch fietsen. Maar er zijn vele voordelen aan elektrische fietsen en dat is wat we in dit artikel bespreken.

Ideaal voor nieuwe moeders

Fietsen kan soms best zwaar zijn, zeker als je niet de enige bent die op de fiets zit. De meeste moeders hebben het al ontzettend druk en zijn veel vermoeid. Je zult als nieuwe moeder ook niet veel slaap krijgen. Als je dan ook nog eens met je kind of kinderen op de fiets lange afstanden moet afleggen wordt het allemaal wat te veel. In dergelijke gevallen is een elektrische fiets ideaal. Je kunt met een elektrische fiets zelf trappen maar ook geassisteerd trappen of de fiets gewoon al het werk laten doen. Een stukje fietsen met je kinderen kan dus prima maar wanneer het te zwaar wordt laat je gewoon de fiets het werk overnemen. Er zijn elektrische fietsen die speciaal gemaakt zijn voor mama’s dus dat is ook ontzettend fijn. Een elektrische mamafiets in principe op dezelfde manier als gewone elektrische fietsen maar worden gebouwd met meer ruimte en meer stabiliteit voor de zitjes voor kinderen. Daarnaast is het ook sowieso fijn om een fiets te hebben die lekker stabiel en sterk is. Dit is wel zo veilig met kinderen achterop of voorop.

Ideaal voor slecht weer

Natuurlijk is fietsen ontzettend fijn wanneer het prachtig zonnig weer is en je lekker de wind mee hebt of er geen wind is, maar wanneer het regent en heel hard waait is het natuurlijk een ander verhaal. Op die dagen is een elektrische fiets ideaal. Je kunt dan tegen de wind in gewoon de fiets het werk laten doen of de elektrische motor je eigen trappen laten ondersteunen. Wanneer je veertig minuten tegen de wind in naar je werk of studie moet fietsen is dat natuurlijk ontzettend fijn.

Ideaal voor je oude dag

Veel oudere mensen krijgen op een gegeven moment last van gewrichtsklachten. Lekker een stukje fietsen is iets wat veel mensen ook voor hun plezier doen en dan is het natuurlijk niet fijn als dat niet meer kan op je oudere dag kunt gaan fietsen door gewrichtsklachten. In dat geval is een elektrische fiets ook een ideale oplossing.