Een bedrijfsauto kopen is niet iets wat je elke dag doet. Het is dan ook logisch dat je zoekt naar tips over hoe je dit het best kunt aanvliegen, zowel op praktisch als financieel gebied. Een bedrijfsauto moet immers in je behoeften voorzien, een goede bedrijfsautoverzekering hebben en betaald worden. In deze blog lichten we toe hoe je dit het best kan aanpakken.

1. Kies een auto die bij jou en je bedrijf past

Bedrijfsauto’s zijn er in allerlei soorten en maten. Van kleine koekblikken voor woon-werkverkeer tot grote bestelauto’s om ladingen of voorraad mee te vervoeren. Omdat het aanbod van bedrijfsauto’s enorm is, raden we je aan om eerst je wensen op papier te zetten. Schrijf bijvoorbeeld op waar je de auto precies voor wilt gebruiken, hoeveel laadruimte je nodig hebt en of je voorkeur uitgaat naar een bedrijfsauto op brandstof of juist elektrisch. Ben je tot de conclusie gekomen dat een bestelwagen het meest geschikt is? Let er dan op dat je een passende bestelautoverzekering afsluit.

2. Overweeg een tweedehands bedrijfsauto

Een nieuwe bedrijfsauto kost een flinke smak geld. Heb je dit er niet voor over of investeer je je geld liever in andere zaken? Dan kan een occasion een uitkomst bieden. Op de zakelijke markt is het aanbod ruim te noemen. Sommige leasemaatschappijen verkopen een deel van hun oude vloot namelijk door. Vaak beschikken deze auto’s over allerlei interessante opties. Leasemaatschappijen proberen zakelijke rijders namelijk te lokken met zogenoemde ‘business-uitvoeringen’, waar navigatie, climate control of lederen bekleding in zit. Let bij de aanschaf van een ex-lease auto wel goed op de staat van onderhoud en vraag desgewenst om een aankoopkeuring.

3. Denk goed na over de financiering

Ben je van plan een bedrijfsauto te kopen? Verdiep je dan goed in de verschillende manieren om het voertuig te financieren. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de auto met eigen geld te betalen, maar ook financial lease kan aantrekkelijk zijn. Ook een combinatie hiervan behoort tot de mogelijkheden. Mocht het nog onzeker zijn hoeveel je de bedrijfsauto gaat gebruiken, dan kun je in eerste instantie ook een zakelijke auto voor een paar dagen of weken huren. Houd er bij het volledig zelf financieren van een bedrijfsauto wel rekening mee dat het geld vast zit in het voertuig. Je kunt het geld dus niet meer voor andere activiteiten (bijvoorbeeld investeringen) gebruiken om je bedrijf verder te laten groeien.